Reitsmas Route naar Rome - dl.1 Adam - Garmisch Partenkirchen

978-90-6455-8467
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Reitsma, H. [2019] 1080 km
Deel 1, van Amsterdam naar Garmisch Partenkirchen
150 pagina's - formaat 12 x 22,5 cm - ringband - full color
route-overzicht dl1
route-overzicht totaal 


Reitsma’s Route naar Rome beschrijft in 3 delen een afwisselende toeristische fietsroute van ca. 2180 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. De route maakt zo veel mogelijk gebruik van stille, intieme weggetjes en vrijliggende fietspaden. Zo kunt u ongestoord genieten van mooie natuur, boeiende landschappen en schilderachtige steden en stadjes.
Dit eerste deel voert van de Hollandse polders en rivierenlandschappen via de Rijn en de Neckar met hun romantische burchten, het idyllische Kochertal en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar Garmisch-Partenkirchen aan de voet van de Alpen. Onderweg passeert u talrijke mooie oude plaatsen, zoals onder meer Koblenz, Boppard, Heidelberg, Ellwangen en Augsburg.
Van de drie delen is dit eerste deel het meest geschikt voor beginnende fietsers en fietsers met jonge kinderen. Vrijwel het hele parcours van deel 1 is zeer autoluw en er hoeft maar weinig geklommen te worden. Alleen de oversteek van het dal van de Kocher naar dat van de Jagst en de beklimming van de Schwäbische Alb zijn wat zwaarder. In deel 1 volgt de route soms onverharde fietspaden door de natuur. Voor wie liever op asfalt blijft zijn er voor de langere onverharde gedeelten asfalt-alternatieven opgenomen.
Reitsma’s Route naar Rome is makkelijk te volgen dankzij de overzichtelijke kaartjes en de heldere, nauwkeurige routebeschrijving in beide richtingen. Bovendien wordt de rout via www.reitsmaroutes.nl geheel door GPS ondersteund. Per etappe vindt u verder kernachtig beschreven bezienswaardigheden, aardige achtergrondinformatie, hoogteprofielen en een uitgebreide lijst campings, hostels, bed & breakfasts en hotels in verschillende prijsklassen.

!