Reitsmas Route naar Rome - dl.1 Adam - Garmisch Partenkirchen

978-90-6455-7521
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Reitsma, H. [2019] 950 km
Deel 1, van Amsterdam naar Garmisch Partenkirchen
128 pagina's - formaat 12 x 22,5 cm - ringband - full color 

Reitsma's Route naar Rome loopt door mooie, afwisselende landschappen en passeert sfeervolle oude steden en stadjes. Zo komt u in Duitsland onder meer langs het meest romantische deel van de Rijn (Koblenz-Bingen), Heidelberg, Tübingen en de Bodensee; in Oostenrijk door de Alpen en in Italië langs Trento, Bologna, Florence en Siena.

De route is heel rustig gehouden, maar er is wel voor gezorgd dat u van tijd tot tijd door een dorp of stadje met winkels en horeca komt. Tot Trento (halverwege deel 2) zijn de weggetjes en paden voor een belangrijk deel autovrij; daarna komt u iets meer auto's tegen. Waar de route over bergen gaat is hulp van trein, bus of bergbaan mogelijk.

Zowel vanuit Bregenz (eindpunt van deel 1) als Florence (eindpunt deel 2) kunt u in de zomer per
fietsbus terug naar Nederland. Beide plaatsen hebben ook een redelijke treinverbinding met Nederland.
De boekjes bevatten niet alleen overzichtelijke kaartjes met daarnaast een duidelijke routebeschrijving (in beide richtingen), maar ook aardige achtergrondinformatie, toeristische tips en praktische gegevens over campings, jeugdherbergen en hotels.

Deel 1 (Amsterdam - Bregenz)

Het eerste deel voert van de Hollandse polders en rivierenlandschappen via de Rijn met zijn romantische burchten en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar de Bodensee aan de voet van de Alpen. U passeert daarbij talrijke mooie oude steden en stadjes, zoals Koblenz, Boppard, Heidelberg, Tübingen en Lindau.
In deel 1 hoeft heel weinig geklommen te worden: ca. 2645 m op een afstand van 961 km. De enige serieuze klim is de Schwäbische Alb ten zuiden van Tübingen.

 

!