Reitsmas Route naar Rome - dl.2 Garmisch Partenkirchen - Ferrara

978-90-6455-7880
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Reitsma, H. [2019]
Deel 2, van Garmisch-Partenkirchen naar Ferrara (via Verona [579km] of via Venetie [653km])
160 pagina's - formaat 12 x 22,5 cm - ringband - full color
overzichtskaart

Deel 2 gaat over de indrukwekkende Alpen en de minder bekende, maar ook heel mooie Apennijnen naar Florence, de bakermat van de renaissance. Onderweg komt u langs historische steden als Trento, Verona, Ferrara en Bologna.

In de Alpen voert de route over de zware Silvrettapas en de veel lichtere Reschenpas, maar er zijn ook lange vlakke fietspaden langs rivierdalen. Bij de Silvretta kan de fiets mee in de Vermuntbahn, waarna u nog 270 hoogtemeters zelf moet doen; over de Reschenpas gaat zelfs een bus met aanhanger voor fietsen!

Na Trento bereikt u, bijna voortdurend over fietspaden, de noordpunt van het Gardameer, waar de route de oostoever volgt. In het seizoen is deze weg erg druk; daarom is het misschien beter de fiets mee te nemen op de boot naar de zuidzijde van het meer en vanaf Bardolino weer verder te fietsen. Na Verona (met een heel leuke camping vlakbij het historisch centrum) gaat de route over de Povlakte via Ferrara (waarschijnlijk de meest fietsvriendelijke stad van Italië) naar Bologna, waarna een uitzichtrijke route over de mooie groene Apennijnen voert naar Florence.

!