Schotland rond 1

Bestel
  • Beschrijving

Europafietsers. Schotland rond;
188 pagina's, formaat: 21x 15 cm, ringband

Van Newcastle-upon-Tyne gaat de route door noord-Engeland, langs de verdedigingsmuur van de Romeinse keizer Hadrianus naar Oban aan de westkust. Er zijn ook diverse extra routes, o.a. naar Ninian's cave. Langs de Lochs en kanalen gaat het dwars door Schotland naar Inverness.
Extra: een meerdaagse route langs de beste Whisky-distilleerderijen! Vervolgens een hele mooie route door de binnenlanden naar de grote steden Glasgow en Edinburgh die rustig - via kanalen - worden bereikt. Er is een speciale omweg rond Edinburgh voor wie de stad wil mijden. Tenslotte door de lieflijke Schotse Borderlands terug naar de oostkust (Holy Island) en van daar naar de boot in Newcastle.

Een grote ontdekkingstocht door Schotland, inclusief de Hebriden, Orkneys, St. Columba en veel meer...

"Schotland Rond" is een verzameling van rondgaande routes rond en door Schotland (zie de te vergroten kaart hiernaast). Elk rondje is daarbij in een vakantie te fietsen, het geheel waarschijnlijk niet: het totaal is bijna 4.500 km. We gebruiken treinen en/of vliegtuigen als toe- en afvoer naar knooppunten. In een knooppunt kun je zo jouw fietstocht beginnen of eindigen. Uiteraard kan een knooppunt ook per fiets bereikt worden.
De route

Vanaf de boot (Newcastle) bereik je per trein -of fiets- een knooppunt om daar je Ronde naar keuze te beginnen. Ook vanaf de grote vliegvelden zijn toevoerroutes beschreven naar het dichtstbijzijnde knooppunt.
Knooppunten zijn: Newcastle, Oban, (Glasgow), Fort-William, Kyle, Ullapool, Tongue, Inverness, Edinburgh.
Zwaarte

Hoewel de hoogte nergens boven de 400 m komt, kan men over een groot deel van de route wel regelmatig korte, steile, klimmetjes verwachten. Niveau: Ardennen. De voorzieningen zijn soms, vooral in de routes van deel 2, dun gezaaid.

Boekjes
De route bestaat uit 2 delen:

    Deel 1: Zuidoost Schotland
    Deel 2: Noordwest Schotland

De boekjes hebben de volgende kenmerken

    Kaartjes met de route
    Navigatietekst in één richting met indicatie van voorzieningen
    Informatie over zwaarte en wegkwaliteit
    Informatie over toeristische bezienswaardigheden
    Overnachtingslijsten
    Informatie over vervoer

De route is ingetekend op kaarten met schaal 1:200.000, bij steden 1:50:000

!