Spoor van de vrijheid

978-90-6455-7842
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Roeland Janssen [Europafietsers 2016] De 'Voie de la Liberte', van St.Mere Eglise naar Bastogne; 1328 km. Bastogne - Wageningen 557 km.  Met aanlooproute van Cherbourg (invasiestranden) naar St.Mere Eglise. 160 pagina's, formaat: 12 x 22,5 cm, ringband

route-overzicht


 

“Spoor van de Vrijheid” is een fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day ( 6 juni 1944) verbindt met de Capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland .
Eerst worden de invasiestranden in Normandië verkend met een “vlinderroute” langs memorabele plaatsen uit de “slag om Normandië” en maakt  de verbinding met Nederland langs de 1147 kilometer van de in 1948 gemarkeerde weg   ‘Voie de la Liberté’ tot Bastogne (Belgie). Daarna volgt dit spoor de weg naar Nederland langs de Slag in het Hürtgenwald (Aken),  Operatie Market Garden, Operatie Veritable en het Rijnlandoffensief om tot slot te eindigen in Wageningen, de stad der Bevrijding.
De sporen van de Tweede Wereldoorlog vormen de leidraad  naar de vele musea , memorabele plaatsen en monumenten langs de route, met tal van genietmomenten  en budgettips.
De sporen laten zien, dat Vrede en Vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar een leven in Vrijheid mag wel met vreugde beleefd worden en de fiets is daarbij een mooi middel die vreugde en vrijheid te beleven.  Voor de route is een GPS-track beschikbaar en gekoppeld aan de mobiele routeviewer-app van RouteYou. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de mobiele app ‘Liberationroute Europe.

La Voie de la Liberté - ook bekend als The road to liberty - volgt de wegen die het Amerikaanse Derde Leger in 1944 nam om Frankrijk te bevrijden. De route begint aan de Normandische kust en loopt onder Parijs door naar de Belgische Ardennen (Bastogne). Van Bastogne is de route doorgetrokken tot Wageningen, de stad der bevrijding.

De lengte van de Liberationroute in dit boekje is 1328 km. Om de kilometer is de weg gemarkeerd met een 'borne' - een betonnen of kunststof mijlpaal.

La Voie heeft geen bewegwijzering, dus zonder kaart of GPS-route raak je snel de weg kwijt.

!