In het spoor van El Cid

978-90-6455-7255
Bestel
  • Beschrijving

Sweerman, C.[april 2013] 950 km
Fietsroute van Burgos naar Valencia
136 pagina's, formaat: 11 x 22,5 cm, ringband
Klik op route-update voor het downloaden van de laatste wijzigingen.
trajectoverzicht

In het spoor van El Cid beschrijft een schitterende en uitdagende route voor een fietstrektocht van 900 kilometer, dwars door de stille binnenlanden van Spanje. Fietsers doorkruisen dunbevolkte streken van Castilië, Guadelajara, Aragón, Maestrazgo en Castellón, waar de legendarische strijdheer Rodrigo Diaz de Vivar veldtochten ondernam tegen de moorse overheersers. De route leidt langs historische kloosters en middeleeuwse stadjes met indrukwekkende vestingen, waar de Reconquista tastbaar herleeft.
Hoge bergketens waar rivieren als Taag en Cuervo ontspringen, wisselen af met glooiende barre hoogvlakten, bosrijke hellingen, vruchtbare valleien en fascinerende ruige rotspartijen, tot aan de vlakke sinaasappelplantages bij de Middellandse Zee.
Een tocht overwegend op rustige landelijke wegen, over prachtige cols met snelle afdalingen. De gids biedt duidelijke kaarten met veel informatie onderweg en voorzieningen.

In het spoor van El Cid sluit aan op St.Jacobs fietsroute deel 3: Pyreneeën – Santiago de Compostela – Finisterre en Cantabrische terugroute
!