Limes fietstocht Romeinenweek Katwijk-Xanten

978-90-6455-8184
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Sweerman, C. / Europafietsers  [2017] Limes fietstocht Romeinenweek, Katwijk-Xanten 208 km. 48 pagina's - formaat 22x12 cm - ringband

De Limes fietsroute volgt de noordgrens van het Romeinse Rijk door het Europese vasteland, zoals die gedurende de eerste eeuwen van onze jaartelling bestond. Deze grens, de Limes (gesproken: Liems), strekte zich uit van de Noordzee tot aan de Zwarte Zee met veel invloed in de geschiedenis. De Limes vormt het grootste Europese monument en leent zich uitstekend om per fiets op een aantrekkelijke en interessante wijze landen te doorkruisen. Hoewel het gaat om sporen uit een ver verleden, zijn Romeinse wallen met wachttorens, vestingen en zelfs steden op een aantal plaatsen tastbaar aanwezig. In Nederland zijn vooral de unieke en compleet opgegraven schepen bekend geworden. Enkele recent weergegeven Romeinse Castellums dragen bij om in navolging van Duitsland de Limes ook hier op de Wereld Erfgoedlijst geplaatst te krijgen.

Europafietsers wil als partner van de Romeinse Limes Nederland, meer fietsers laten genieten van de prachtige Limes fietsroute langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. Wij haken hiermee in op promotie en activiteiten van andere partners om het Romeinse erfgoed, de historie en archeologie langs de Nederlandse Limes op een leuke en toegankelijke manier bij een breed publiek bekend te maken. Wij helpen om dit fietsend langs een groeiend aantal Limeskenmerken te ontdekken. Samen!

!