De groene valleien fietsroute

978-90-6455-7835
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Bazen, Robertien & Wouter [2016]. 
Van Sluis over Boulogne-sur-Mer en de Moezel naar Roermond 1050 km
Met aanlooproutes langs de Schelde, de Maas en door de Ardennen, 176 pagina's, formaat: 12 x 22,5 cm,  ringband
inkijkex.
etappe-overzicht

Na een korte aanloop door het Belgische Vlaanderen, loopt de route door het verrassend rustige en landschappelijk mooie Noord Frankrijk. Eerst naar de Opaal Kust met zijn krijtrotsen en heuvels bij Boulogne-sur-Mer en dan langs de mooie stad Arras richting Ardennen. Na de Ardennen komen we even langs de Moezel en steken dan het vulkanische landschap van de Eifel door naar Roermond.

600 km fietsplezier door Noord-Frankrijk
Het noorden van Frankrijk is weinig bekend en niet erg toeristisch. Toch is het erg aardig en leuk om doorheen te fietsen. Er is echter geen doorgaande route beschreven. De Groene Valleien fietsroute vult die lacune: door het verrassend rustige en mooie Noord-Frankrijk loopt de route over 600 kilometer van Boulogne-sur-Mer tot aan de Moezel in Luxemburg. Onderweg passeren we grote steden zoals Arras en Cambrai, die via rustige jaagpaden bezocht kunnen worden. Vanaf Luxemburg is een verbindingsroute van ruim 200 km met Maastricht beschreven.
De route volgt kleinere riviertjes en dalletjes. Maar, zonder heuvels geen dalen, er moet wel eens geklommen worden, maar nergens lang.
In Duitsland volgt Ring 1 voornamelijk bewegwijzerde routes langs de dalen van grotere rivieren: de Moezel, de Lahn en de Weser.
De routes van Ring 1 lopen grotendeels over fietspaden en landbouwwegen en zijn dus ook goed met kinderen te fietsen.
Er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten, zowel in de tent als in hotels, pensions of chambres d´hôtes.
Op verschillende punten langs de route is er een goede treinverbinding (met fietsvervoer) met Nederland.

!