Normandie en Bretagne, tussen ansjovis en Anjou

978-90-6455-8269
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Fietsroute van Boulogne-sur-Mer naar de Loire, Bretagne en Mont-St.Michel. [i.s.m. Europafietsers 2015] 
Dijke, Rinus en Janneke van [1150 km]
Uitgave in full color / in twee richtingen beschreven
Met veel toeristische informatie
140 pagina's, formaat: 12 x 22,5 cm, ringband
Deze route biedt de mogelijkheid om van het eindpunt van de LF1 in Boulogne door te fietsen tot de Loire (Saumur). De route gaat zoveel mogelijk over kleine, rustige wegen.
De afwisseling in het landschap is groot.

route-overzicht

Fietsen in Frankrijk? Er zijn mensen die een drempel moeten overwinnen om dat te gaan doen.
Deze gids biedt u de ingrediënten om uw vrees te overwinnen. 
De route begint in het noordelijke Boulogne-sur-Mer. In Normandië loopt de route voornamelijk via sfeervolle, kleine en rustige wegen richting de Loire. Hier en daar moeten wat heuvels genomen worden (en na een heuvel volgt een dal...) maar voor een geoefende fietser is dat geen bezwaar.
In oostelijke richting sluit de route aan op de Loire Kastelen Fietsroute.
Naar het westen gaand volgt de route la Loire à Vélo naar Nantes.
Verder dan langs kanalen en riviertjes tot aan de stranden in het zuiden van Bretagne.
Halverwege het Normandische deel van de route is er een verbinding gemaakt naar Mont-Saint-Michel die aansluit op de fietsroute Tour de Manche.
 

De Normandië Fietsroute gaat vanaf Boulogne-sur-Mer door een onbekend deel van Frankrijk tot de Loire bij Saumur. Deze route vormt tevens een verbinding tussen de LF1 en de Loire Kastelen Fietsroute en la Loire à Vélo. Deel 1 van de route is 660km lang en gaat over geasfalteerde wegen. Het landschap is afwisselend met hier en daar en een korte steile klim. Langs de riviertjes Risle en Charentonne gaat de tocht over een 60km bewegwijzerde fietsroute van het departement Eure. Het hoogste punt van de route ligt op 417m. Deze hoogte wordt heel geleidelijk overwonnen. De route loopt door rustig niet toeristisch gebied in Normandië en alleen bij wat grotere plaatsen kan het wat drukker zijn.

Bij de Loire naar het oosten of het westen?
Vanaf de Loire zijn er twee mogelijkheden. Of u fietst oostwaarts richting Saumur en vindt aansluiting op de Loirekastelenroute. Of u gaat de andere kant op in de richting Nantes en van de Atlantische Oceaan. De Loire is als het ware het verbindingstuk tussen het Normandische en Bretonse deel van de fietsroute. De rivier begeleidt u via ‘la Loire-à-Vélo’ in westelijke richting door haar stroomgebied. In Nantes wordt koers gezet naar Bretagne.

Bretagne langs kanalen en riviertjes
Vanaf Nantes loopt de fietsroute bijna geheel langs rivieren en kanaaltjes over jaagpaden door het binnenland van Bretagne. Meer dan 110 sluisjes komt u onderweg tegen! De route loopt langs plaatsen als Redon, Malestroit, Pontivy en Hennebont. Eindpunt van het Bretonse deel is Port-Louis aan de Atlantische Oceaan.

Nieuw vanaf 2015: le Mont-St.Michel (140km)
Vanaf Séés is er een verbinding gelegd naar het alom bekende werelderfgoed Mt.St.Michel. Voormalige spoorlijntjes die zijn omgebouwd tot Voies Vertes staan garant voor ruim 70km onbekommerd fietsplezier met hellingpercentages van niet meer dan 3%. De doorsteek naar Mt.St.Michel loopt bijna gelijk op met de Véloscénie die van Parijs naar St.Michel loopt. Vanaf Mt.St.Michel is er vervolgens weer aansluiting te vinden op alle routemogelijkheden van Tour de Manche.

De Normandië en Bretagne Fietsroute maakt deel uit van het Fietsweb en verbindt ring 1 en 2 met elkaar.

!