Reitsmas Route naar Rome - dl.3 Ferrara - Rome

978-90-6455-8405
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Reitsma, H. [2018]
Deel 3 , Ferrara naar Rome (via Florence [497km] en/of Assisi [555km] )
168 pagina's - formaat 12 x 22,5 cm - ringband - full color 
route-overzicht
overzicht totaal

In dit derde deel kunt u kiezen uit drie routes tussen Ferrara en Rome. Alle drie voeren ze vanuit de Povlakte over de mooie groene Apennijnen en door het oogstrelende heuvelland van Centraal Italië naar de Eeuwige Stad.
De hoofdroute, via Ravenna met zijn vroeg-christelijke mozaïeken en Assisi, de stad van Franciscus, is de kortste en lichtste. De Toscane-route, via Florence en Siena en het grote kratermeer van Bolsena, is zonder twijfel de mooiste, maar al die prachtige uitzichten betekenen wel dat u twee keer zoveel moet klimmen. De derde route verbindt Florence met Assisi en houdt qua schoonheid en zwaarte het midden tussen de beide andere routes.
Deze gids kunt u niet alleen gebruiken voor een fietsreis van huis naar Rome (of andersom), maar ook voor een prachtige maar pittige rondrit van ongeveer 800 km door het hart van Italië. U komt dan niet alleen langs Florence, Siena, Rome en Assisi, maar ook langs tal van minder bekende juweeltjes, terwijl u door landschappen van vaak adembenemende schoonheid fietst.
Deel 3 (Florence - Rome)

Dit deel van de route, via het betoverende heuvellandschap van Toscane, het middeleeuwse Siena en de grote kratermeren ten noorden van Rome, behoort tot de mooiste, maar ook zwaarste stukken van de route: ca. 4600 m klimmen op een afstand van 378 km. Op de vele korte en langere hellingen is geen hulp van trein of bus mogelijk. Daarom is in de definitieve versie van deel 3 ook een veel lichtere route opgenomen, vanuit Ferrara via Ravenna en Assisi naar Rome. Bovendien zit daarin een route Florence - Assisi, waardoor u een onvergetelijk rondje van ca. 800 km door het hart van Italië kunt maken.

Dit routedeel wordt ook beschreven in de gestripte editie (zwart-wit) van deel 2 + 3.
!