Jutland Fietsroute

978-90-6455-8856
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Sweerman, C. [serie Europafietsers 2020] 900 km
Langs oude Vikingwegen, van Schleswig naar Skagen
180 pagina's, formaat: 12 x 22.5 cm, ringband
etappe-overzicht

Het dunbevolkte Deense Jutland leent zich bij uitstek om per fiets te verkennen: uiteenlopende landschappen, van bossen met heiden, akkers en weiden, tot meren en fjorden met stuifduinen. Heuvelachtig genoeg voor mooie panorama’s, maar zonder zwaar klimwerk. Stille weggetjes en paden over voormalige spoorbanen voeren door een fraaie afwisselende natuur. De fietser ontdekt verdedigingswallen, woningen en drakenschepen uit een rijk en roerig verleden: de Vikingtijd. Men kan zich even terug wanen in de eeuw van koning Gorm en Harald Blåtand, die zich door Poppo liet dopen.

De Jutlandroute leidt van Emmen naar Skagen in het topje van Jutland, waar Skagerrak en Kattegat schuimend samenvloeien.
Een afstand van 900 kilometer. Men volgt historische handelswegen over de hogere delen van Sleeswijk-Holstein en Jutland, met meer afwisseling dan de winderige westkust. Maar ook het onbekende glooiende gebied tussen Weser en Elbe zal menigeen aangenaam verrassen. Deze gids opent voor veel fietsers de weg naar het noorden en is voor doortrappers geschikt op weg naar Zweden en Noorwegen.

!